12 iunie 2012

Martor Mic III, IV si V

Ce ne mai place la Muzeul Țăranului Român?

„Ce mi-a plăcut în acest muzeu? În mare parte aș putea spune că tot. Îmi place foarte mult această sală a elevului român pentru că banca în care mă aflu îmi amintește de vremurile în care eram în școala generală. Mi-a plăcut casa țăranului român, arhitectura care îmi aduce aminte de casele bătrânești ale bunicilor...covoarele tărănești ce le regăseam acum mulți ani și pe pereții casei bunicilor mei, motivele de pe poarta țăranului, sfoara care semnifică protecție, motivele solare.

...Sala icoanelor a fost foarte interesantă... și podul casei în care se conservă alimente mi s-a părut interesant.”

Școala Postliceală Focșani, 29 mai 2012. 


„Mie mi-a plăcut cel mai mult moara de apă, dar și cea de vânt, motivul solar, dar și motivul crucii. Pentru mine a fost ca o întoarcere în timp, o experiență pe care nu aș refuza-o niciodată și în care cu drag aș reveni. 
Ghidul a fost extraordinar!”
Școala Postliceală Focșani, 29 mai 2012.

„Cel mai mult m-a impresionat faptul că în acest muzeu am găsit icoane, biserica și modul în care ni s-a explicat. Un alt amănunt a fost acela că fiecare obiect a fost foarte frumos conservat și prezentat având fiecare propria istorisire.
 Astăzi cred că am înțeles mult mai bine că fiecare obiect, oricât ar fi de vechi are propria lui valoare, și că fiecare simbolizează câte ceva. Faptul că aici am găsit chiar și o hăinuță de lăuză a fost ceva nemaipomenit...”

 Școala Postliceală Focșani, 29 mai 2012.  

Semnat: Ghizii Voluntari Andreea si Sinziana

2 iunie 2012

Martor Mic II

Daca-i 1 iunie si e ziua noastra, inseamna ca a venit timpul sa fim din nou copii si sa visam cu ochii deschisi alaturi de vizitatorii muzeului :)

LA MULTI ANI!


Marturie II:






"Din Muzeul Taranului Roman m-a impresionat Modelul casei taranesti. Mi-am imaginat cat de placut ar fi sa locuiesc intr-o asemenea casa la marginea unei paduri. Cred ca m-as simti foarte linistita si fericita."

Scoala Postliceala Focsani, 29 mai 2012.  






Semnat: Ghizii Voluntari Andreea si Sinziana